Menu

Bedrijf

Over ons


4Infra is een bloeiend en dynamisch ingenieursbureau met als hoofdactiviteit werkzaamheden op het gebied van infrastructuur. We zijn een gezond bedrijf met een overzichtelijk aantal medewerkers. We willen persoonlijk zijn in onze benadering naar zowel onze medewerkers als opdrachtgevers. Wij verkiezen dan ook overzicht en betrouwbare bekende mensen boven een grote onderneming. We willen voldoen aan de wensen en verwachtingen van alle klanten en partners door flexibiliteit, partnerschap en hoge kwaliteit.

4Infra is een door ProRail erkend ingenieursbureau voor het verrichten van werkzaamheden op het gebied van Baanbouw & Spoorwerk en niet-spoordragende Civieltechnische en Utilitaire constructies. We zijn gespecialiseerd in het adviseren en ondersteunen van klanten en partners bij de realisatie van multidisciplinaire infrastructuurprojecten. Maar ook andere opdrachtgever kunnen wij adviseren en ondersteunen. Onze klanten zijn dan ook de beheerders van rail-, metro- en tramsystemen, gemeenten, ingenieursbureaus en aannemers die om allerlei redenen een beroep doen op onze diensten.

Onze specialisatie is te vinden in de volgende kennisvelden:

 • Advisering en engineering van multidisciplinaire projecten;
 • Advisering, opstellen, controleren en uitvoeringsbegeleiding van moderne contractvormen zoals D&C en DBFM;
 • Planstudies;
 • Projectmanagement;
 • Systems Engineering;
 • Verification and Validation;
 • Value Engineering.

Missie van 4Infra


De missie van 4Infra is het adviseren op basis van partnerschap, flexibiliteit, kwaliteit en veiligheid. 4Infra wil een partner zijn van organisaties ten behoeve van de realisatie van hun projecten. Dit partnerschap vertaalt zich op strategisch niveau door het aangaan van samenwerkingsverbanden met andere partijen en het gezamenlijk met andere partijen inschrijven op projecten. Op operationeel niveau betekent dit proactief communiceren, waar mogelijk vroegtijdig signaleren van problemen en het anticiperen daarop. Hierbij wil 4Infra wil een flexibele organisatie zijn en blijven. Dit houdt in dat we een organisatie van zekere omvang willen zijn. Niet te groot omdat we korte lijnen willen hebben, maar wel van voldoende omvang om voldoende expertise in huis te hebben. Dit doel vertaalt zich in een platte organisatie met korte lijnen. Verder streeft 4Infra naar een hoog kwaliteitsniveau. Door kwaliteit te leveren willen we voldoen aan de tevredenheid van de opdrachtgevers met als mooie bijkomstigheid dat de betrokkenheid en de motivatie van onze eigen adviseurs bij de projecten hoog blijft. Veilig werken staat voor 4Infra voorop. Wij werken veilig of wij werken niet. Ieder ongeval is er eentje te veel en deze instelling zie je in al onze werkzaamheden en producten terug.

Geschiedenis


4Infra is in 2007 opgericht door Jasper Gerressen, Erwin Sjonger, Fons van de Leur en Erik Herrewijnen. In de periode van 2002 tot 2007 waren de heren elkaars collega's bij een groot ingenieursbureau. Met een geringe werkvoorraad in het vooruitzicht is de stap gezet om een ingenieursbureau op te bouwen dat werkt op basis van flexibiliteit en een hoog kwaliteitsniveau. Dat 4Infra een hoog kwaliteitsniveau nastreeft wordt onderstreept met de certificering voor de NEN-EN-ISO 9001. In de loop van de jaren heeft 4Infra zich verder weten te ontwikkelen tot een betrouwbare partij. Op 4 mei 2010 heeft ProRail besloten om 4Infra toe te voegen aan de lijst met erkende ingenieursbureaus in de categorieën Baanbouw & Spoorwerk (incl. ontwerp t.b.v. geïntegreerde contracten) en niet-spoordragende Civieltechnische en Utilitaire constructies (incl. ontwerp t.b.v. geïntegreerde contracten). 4Infra is uitgegroeid tot een ingenieursbureau waar ongeveer 30 mensen werkzaam zijn in diverse disciplines in de railinfrastructuur maar ook daarbuiten. Hiermee is 4Infra een relatief klein bedrijf, maar heeft het de ervaring en een mix van expertises van een volwaardig ingenieursbureau. Met deze groep heeft 4Infra de afgelopen jaren aangetoond dat we in staat zijn om diverse opdrachtgevers uitstekend te kunnen adviseren en ondersteunen.

Reactie

Stuur in
   
  Social Media
  4infra_facebook 4infra_linkedin
  Copyright © 4infra_voet_logo

  Preferred partner of
  4infra_voet_prorail

   

  eBlog login

  Uitleg