Menu

Nieuws

Nieuws


Aanbesting gebiedsgericht werken
4Infra heeft de afgelopen vier jaar samen met ProRail ervaring opgedaan in het werken met gebiedscontracten in de gebieden De Wadden en Veluwe. Onder andere op basis van de ervaringen in deze gebieden is de nieuwe werkwijze van ProRail vorm gegeven.
 
Erik Herrewijnen, directeur bij 4Infra B.V. is enthousiast over de gebiedsaanpak. ‘Met de ProRail medewerkers wordt samen gewerkt aan de gebiedsopgave. Na verloop van tijd vullen de medewerkers van ProRail en van 4Infra elkaar volledig aan. Met de gebundelde kennis en kunde kan de opgave efficiënt worden opgepakt. Er ontstaat vanzelf in de teams ruimte voor innovatie, het optimaliseren van de masterplanning en het implementeren van op het projectdoel gerichte gunningscriteria bij de aanbesteding van werken’.

4Infra is zeer verheugd dat haar inschrijving op twee gebieden door ProRail als beste is beoordeeld. De komende jaren gaat 4Infra samen met ProRail werken aan de gebiedsopgave van de gebieden Oost (Veluwe, Gelre en Twente) en Zuid-Holland-Zuid (Rotterdam - Dordrecht).

Naast 4Infra zijn de ingenieursbureaus Antea, Arcadis, Movares en RailTD gecontracteerd. Meer informatie is te lezen op de site van ProRail.

Oosterbrug Enschede
4Infra doet meer dan alleen spoor- en perronvernieuwingsprojecten, zo houden we ons ook bezig met het onderhoud van bruggen in en over het spoor. In vaktaal worden dit kunstwerken genoemd, zo is ook de Oosterbrug in Enschede een kunstwerk. Voor ProRail maakten we voor deze en diverse andere kunstwerken in contractgebied Twente een conserveringscontract. Omdat de Oosterbrug tijdelijk extra onderhoud vergde, is de brug afgelopen tijd al aangepakt. Deze werkzaamheden hebben we daarom ook begeleid voor ProRail, een complete renovatie volgt nog aankomend jaar.
Meer informatie staat op de site van ProRail.

Ook werken aan deze en andere spoorprojecten? We zoeken nieuwe collega's!

Oosterbrug
Bron: www.prorail.nl

Onderdoorgang Diemen
Eind september werd in Diemen de nieuwe ondergang in de Ouddiemerlaan ingereden. Als 4Infra BV waren we betrokken voor het toetsen van de spoorse activiteiten, zowel vooraf als in de TVP. Hegeman Bouw & Infra B.V. maakte een mooie timelapse van het werk! Kijk hiervoor op onze LinkedIn paginga, meer informatie over het project is op de site van ProRail te lezen.
Diemen
Foto: 4Infra


Onderdoorgang Geleen
In het weekend van 18 en 19 september werd in Geleen de nieuwe tunnel voor de Raadskuilderweg ingeschoven. Deze tunnel vervangt de onbeveiligde overweg. Namens Arup stonden wij in de laatste uren van de buitendienststelling toezicht op het terug bouwen van het spoor. Komende periode moet de tunnel eerst worden afgebouwd, voordat in het voorjaar van 2022 de eerste fietsers en voetgangers gebruik kunnen maken van de onderdoorgang. Meer informatie is te vinden op de site van ProRail.
Geleen
Bron: www.prorail.nl

Spoorbrug Witte Paarden officieel geopend
De spoorbrug bij Witte Paarden is gistermiddag officieel geopend! Extra bijzonder is dat deze spoorbrug de eerste brug is die vernoemd is naar een omgekomen militair, Marinier der 1e klasse Rico Bos. ProRail gaat landelijk meer bruggen of viaducten vernoemen naar omgekomen veteranen, zodat zij nooit vergeten zullen worden.

Kijk voor meer informatie op de site van ProRail.
Opening Witte Paarden
Bron: www.prorail.nl


Opknapbeurt station Nieuwerkerk aan den IJssel
Deze week is gestart met het conserveren van station Nieuwerkerk aan den IJssel, het station krijgt de komende maanden een opknapbeurt. 4Infra BV verzorgt voor deze klus de uitvoeringsbegeleiding, we toetsen de documenten en de werkzaamheden van de aannemer.

Meer informatie is te vinden op de site van ProRail.
Nieuwerkerk
Bron foto: www.prorail.nl

Station Oosterbeek vernieuwd
Station Oosterbeek is weer klaar voor een duurzame toekomst, de perrons zijn geheel duurzaam vernieuwd. Naast het toepassen van duurzame materialen, heeft aannemer Van Ooijen Gouda een nieuwe manier van machinaal straten toegepast. Het toepassen van nieuwe technieken wordt door ProRail toegejuicht, ProRail daagt aannemers uit zo duurzaam mogelijk te bouwen.

Meer informatie is te vinden op de site van ProRail.
Oosterbeek
Bron foto: www.prorail.nl

Reactie

Stuur in
   
  Social Media
  4infra_facebook 4infra_linkedin
  Copyright © 4infra_voet_logo

  Preferred partner of
  4infra_voet_prorail

   

  eBlog login

  Uitleg