Menu

Nieuws

Nieuws


Sloop spoorbrug Witte paarden gestart

We zijn van start met de sloop van de spoorbrug Witte Paarden, de Steenwijker Courant maakte enkele foto's.


Vacature starter civiele techniek

Wij hebben een vacature beschikbaar voor een starter civiele techniek, op onze vacaturepagina vindt je alle details!


Eerste locatie Perrons Op Norm in uitvoering

Vandaag wordt gestart met het onderhoud aan de perrons van station Hollandsche Rading, in vijf dagen worden daar de perrontegels en keerwanden vernieuwd. Dit is de eerste locatie van het programma Perrons Op Norm én meteen ook het eerste station in Nederland waar 2 meter lange keerwanden worden toegepast. Daarnaast wordt dit station circulair, doordat de keerwanden CO2-neutraal geproduceerd worden en de tegels uit 76% gerecycled materiaal bestaan. Meer informatie is te vinden op de site van ProRail: https://www.prorail.nl/nieuws/hollandsche-rading-krijgt-circulair-perron 
duurzame_perrontegels
Bron: www.prorail.nl/nieuws/hollandsche-rading-krijgt-circulair-perron 


Start uitvoering spoorbrug Witte Paarden

Inmiddels zijn de voorbereidingen voor het vervangen van de spoorbrug Witte Paarden in volle gang, volgende week maandag wordt de brug afgesloten om te starten met de echte uitvoering.
Meer info: https://steenwijkercourant.nl/artikel/1151426/werkzaamheden-gammele-ijzeren-spoorbrug-bij-witte-paarden-begonnen-vervanging-van-deze-brug-was-noodzakelijk.html
Witte Paarden
Bron: www.prorail.nl 


Eerste buitendienststelling van 2021 voor BBV Veluwe

Project: BBV Veluwe
Periode: 2019-2021
Opdrachtgever: ProRail

Na de Kerstvakantie zijn we in week 1 meteen weer van start gegaan met onze toezichtdiensten. Het laatste weekend van drie weekenden op het baanvak Amersfoort-Zwolle was aan de beurt, waarin we o.a. overwegen, spoorstaven en een perronspoor hebben vernieuwd. Met nog één buitendienststelling voor de boeg, kunnen we ons nu richten op de afronding van BBV Veluwe 2020!
Week 1


Kerstgroet 2021


Planstudie overweg Zanddijk Yerseke

Project: Landelijk Verbeterprogramma Overwegen
Periode: 2019-2020
Opdrachtgever: ProRail

In het kader van het Landelijk Verbeterprogramma Overwegen hebben wij samen met BVA Verkeersadviezen een planstudie uitgevoerd voor overweg Zanddijk in Yerseke. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in het vervangen van deze overweg door een viaduct! Samen met het verbreden en aanpassen van de N673 wordt de ontsluiting van Yerseke hiermee sterk verbeterd.

Het motto van ProRail luidt niet voor niets: de meest veilige overweg is geen overweg!

Meer informatie is te lezen op de site van ProRail: https://www.prorail.nl/nieuws/yerseke-krijgt-viaduct-over-het-spoor?
Yerseke
Bron: www.prorail.nl 

Spoor- en wisselvernieuwing Eemshaven

Project: BBV Wadden Eemshaven-Delfzijl
Periode: 2020-2021
Opdrachtgever: ProRail

Als onderdeel van het raamcontract Wadden zijn wij betrokken bij de engineering en uitvoering van de spoor- en wisselvernieuwing in de Eemshaven en op de havenstamlijn van Delfzijl. Afgelopen weken zijn door aannemer Strukton de sporen en wissels vernieuwd in de Eemshaven. Bijzonder aan dit werk is het hergebruik van materialen, zo worden er geen nieuwe wissels maar zes gebruikte betonnen wissels toegepast! Daarnaast wordt een groot deel van het spoor aangelegd als straatspoor, een flinke laag asfalt zorgt er voor dat een groot deel van het spoor met voertuigen bereden kan worden en biedt een functie voor het laden en lossen van goederentreinen.
124170224_3684388091611660_466943715342290018_o
Bron: Facebook ProRail.

Reactie

Stuur in
   
  Social Media
  4infra_facebook 4infra_linkedin
  Copyright © 4infra_voet_logo

  Preferred partner of
  4infra_voet_prorail

   

  eBlog login

  Uitleg